Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Action Bit: Μάχη με Φωτόσπαθα

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί και την πρώτη επίσημη δουλειά της 4th Wall Pictures, έχει μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω του.

Στα τέλη του 2007 έγινε η προβολή της παρωδίας μεγάλου μήκους "Splatter Movie III", η οποία αποτέλεσε και έναν σταθμό για τα μέλη της τότε (ας την πούμε) κινηματογραφικής ομάδας. Κάποιοι από εμάς αποφασίσαμε να πάρουμε την όλη διαδικασία της κινηματογράφησης πιο σοβαρά, τόσο από πλευράς σεναριακών ιδεών, όσο και από πλευράς οργανωτικότητας.

Έτσι, η παλιά ομάδα και (ως ένα βαθμό) νοοτροπία σταμάτησε να υπάρχει και 3 μέλη προχώρησαν προς κάτι διαφορετικό. Όταν πληροφορήθηκα, όμως, για έναν διαγωνισμό ονόματι Public Digital Film Festival από το Θάνο Κερμίτση της Underworld Films, διαπίστωσα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να στείλουμε κάποια δουλειά μας. Το έπαθλο ήταν, άλλωστε, μια κάμερα πολύ καλύτερη από εκείνη που είχαμε τότε. Τι θα στέλναμε, όμως, εφ' όσον η παλιά ομάδα δεν υπήρχε και το γυρίσματα του "Καθ' Ομοίωσιν" ήταν ακόμα σε εξέλιξη?

Η μία λύση ήταν να φτιάξουμε επί τούτου ένα teaser trailer για το "Καθ' Ομοίωσιν", κάτι που κάναμε. Ένιωσα όμως ότι στο διαγωνισμό αυτό θα ήταν καλό να σταλεί και κάτι λίγο διαφορετικό σε ύφος. Έτσι, μαντεύοντας εύστοχα ότι δε θα υπήρχαν πολλά βίντεο δράσης, πήρα την τελική μάχη από το "Splatter Movie III" και μόνταρα το κομμάτι που είχε την παρωδία του Δολοφόνου από την τριλογία τρόμου "Scream" (γνωστό και ως Ghostface Killer)να μάχεται τον κεντρικό ήρωα της ταινίας μας, τον Τόλη. Βλέπετε, η όλη μάχη του "Splatter Movie III" είχε πολλά μέτωπα, το πιο εντυπωσιακό από τα οποία ήταν αυτό που τελικά κατέληξε να είναι στο "Action Bit".

Από κει και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα. Βάλαμε κάποιους υποτυπώδεις τίτλους αρχής, μουσική εναλλακτική από αυτή που είχε η μάχη στην πλήρη ταινία (μιας και έπαιρνε και έδινε συνεχώς τη σκυτάλη στις άλλες μάχες της ταινίας) και το βίντεο εστάλη στο διαγωνισμό.

Βλέπετε, λοιπόν, ότι η ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο βίντεο είναι κάπως περίεργη, μιας και έχει υλικό από την παλιά ομάδα, αλλά υλικό μονταρισμένο σύμφωνα με την καινούρια μας νοοτροπία. Πιστεύουμε ότι το "Action Bit" είναι ο ορισμός της μετάβασης που θέλαμε να κάνουμε σαν ομάδα.

Εν τέλει κανένα από τα 2 βίντεο δεν έλαβε κάποια διάκριση, αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία (ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί σε ένα διαγωνισμό, σωστά?) να δείξουμε μια πρώτη δουλειά μας. Εξάλλου, λόγω αυτού του διαγωνισμού δημιουργήθηκε το teaser του "Καθ' Ομοίωσιν" και η πρόκληση του μονταρίσματος της τελικής μάχης του "Splatter Movie III" ώστε να καταλήξουμε στο "Action Bit" ήταν ευπρόσδεκτη.

Ελπίζουμε να σας αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου